[...] Co do dzisiejszej michy : Trzymaj się raczej białka w granicy 190-200g (białko liczymy na beztłuszczową masę ciała na redukcji) Sądzę, że ten przedział będzie ok, czyli izolat możesz albo wywalić, albo zmniejszyć ilość. Nasion lnu (zmielony owszem - tak) nie wliczaj, one nie są trawione. Miód tutaj się doczepie- raz na jakiś czas - TAK ;-) [...]
[...] produktów, w których znajdziemy tak cenne i wartościowe składniki odżywcze, jak w jajkach, dlatego powinny być częstym gościem na naszych stołach. Jadać możemy je w różnych formach, na miękko, na twardo, w postaci jajecznicy, omleta, ale też jako dodatek do ciast. Uprzedzam pytanie - nie ma co obawiać się cholesterolu ;-) No i odżywka np izolat
[...] w proszku, można jej dodać do wersji smakowej w mniejsze proporcji, tym samym 'słodkość' tej wersji smakowej, na pewno zostanie zniwelowana. Mniej słodkie bywają z reguły izolat od koncentratów, czy też wersji wzbogaconych dodatkowych składnikiem , jak np. delicious , w której założenia wyrazistość smaku będzie mocniejsza, bo jest w składzie [...]
[...] odżywce białkowej jest mniej CHEMII niż w piersi z kurczaka na sterydach (a nikt sie nie zastanawia czy jesć mniej mięsa raczej z ćwiczących siłowo) po drugie np. dobry izolat serwatki jest pozbawiony nawet laktozy, popiołow mineralnych itd, więc na pewno mniej obciąza organizm niż wyżej wspomniany kurczak (tylko taki skrót myślowy jakby co) [...]
[...] wiamy sami z doswiadczenia, nie zawsze jest czas aby zjesc odpowiendio, czy czasem cos na wypadnie w ciagu dnia i robi sie klopot. jezeli masz problemy z laktoza, celuj w izolat, ktory posiada znacznie obnizona ilosc cukru mlecznego, stad nie powinno byc problemu po jago zastosowaniu [...]
Sądząc po stylu Twojej wypowiedzi jesteś albo wysłannikiem biednej konkurencji, która wszędzie ma tego typu osoby, aby negować/oczerniać nasze marki, bo inaczej nie są w stanie nawet spróbować zbliżać się wynikami sprzedaży do nas i muszą - gdzie tylko się da - sztucznie podkręcać afery, prowokować , negować jakość naszych suplementów, albo [...]
[...] jest potrzebna, bo czym szybciej się wykurujesz, tym szybciej wrócisz do treningów, a eksploatowanie przeciążonych mięśni tylko by to przedłużało. Natomiast co do mocy izolatu, to trochę szkoda mi Cię sprowadzać na ziemię, ale go przeceniasz: http://potreningu.pl/articles/21/mity-na-temat-bialka- Mit nr 1 i mit nr 10... Izolat nie zawiera [...]
Tak, może mieć ona wpływ na delikatny i wrażliwy (skórnie) organizm. Zarówno odżywki zwierzęce np. koncentrat białka serwatki, czy też roślinne. Musisz po prostu ocenić jak bardzo nasila się / lub nie - problem, jak używasz dany rodzaj odżywki białkowej. Jeśli problemy występują po np. WPC standardowym, to oczywiście możesz sprawdzić odżywki [...]
[...] zmartwie... naturalne bialko wpc jest chyba najsmaczniejsza opcja jezlei chodiz o bialka bezsmakowe i ich frakcje. Bialka roslinne naturalne jak dla mnie sa nie do wypicia%) izolat i hydrolita ewnetualnie ebdzie mial tutaj nieco inny posmak niz wpc, jednak czasem jest on bardziej goryczkowaty a mniej mleczny. Moze byc ciezko zeby wyszukac cos [...]
Jeżeli szukasz białka bez laktozy to może Ciebie zainteresować izolat serwatki z Biotecha https://www.sfd.pl/sklep/BioTechUSA_Iso_Whey_ZERO-opis33456.html Iso Whey ZERO jest izolatem białka serwatki (WPI) uzyskiwanym metodą CFM - mikrofiltracji przepływu krzyżowego, który naprawdę nie zawiera laktozy, tłuszczy trans ani dodatkowego cukru. Nie [...]
Witam , WPC to forma odżywki białkowej . Rodzajów białka jest kilka. Różnią się one między sobą sposobem, w jaki zostały przetworzone: 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
[...] dzielą się one m.in na roślinne i zwierzęce. Następnie mamy różne frakcje poszczególnych białek zwierzęcych, najpopularniejsze z nich to białka serwatkowe (koncentrat, izolat, hydrolizat), białka nocne np. kazeina micelana lub kazeinian wapnia, białko jajeczne, czy też białko wołowe. Jeżeli jest to początek Twojej przygody z odżywkami, [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Gramowo musisz to dobrać do swoich braków w diecie, więc skoro zadajesz takie pytanie, to zapewne nie masz podliczonego zapotrzebowania kalorycznego, a tym samym nie wiesz ile spożywasz: węglowodanów, tłuszczy oraz białka w swoim dziennym menu, prawda? Zapraszamy do działu https://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html, następnie [...]
Hydrolizat białek serwatki (WPH) to najbardziej zaawansowana forma odżywki białkowej bazującej na serwatce, która wchłania się jeszcze szybciej niż izolat. Z racji składu skrócony jest do minimum czas potrzebny na pełne przyswojenie odżywki w żołądku. Miej jednak na uwadze iż czasy uwalniana do krwiobiegu na poziomie amatorskim nie mają dużego [...]
[...] Zatem odpowiednio wysoka podaż białka oraz tłuszczy i węglowodanów jest kluczowa do budowy masy mięśniowej w trakcie treningu siłowego. Najlepszym jakościowo białkiem jest izolat (WPI), ale gdy chcesz podejść ekonomicznie do sprawy koncentrat białka (WPC) będzie wystarczający. Zatem aby rosła masa i siła w trakcie treningu siłowego, musisz [...]
Cześć! Najpierw rozpocząłbym od ułożenia diety i wyliczeniu odpowiedniej kaloryczności. Możesz skorzystać z poniższego kalkulatora: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] ma swoją linię produkcyjną a producentem jest niemiecka firma farmaceutyczna NoblePharma. Z informacji na stronie wynika, że są to produkty Clean laber formula i np. W 30g izolatu jest 26.7g białka. Ciekawi mnie tylko czy faktycznie pokrywa się to z rzeczywistością. Na ten moment jednak chyba kupię produkty AN, z kodem rabatowym nawet izolat [...]